Pravila turnira

Pravila turnira

Opća pravila

Mjesto održavanja turnira
Croatian Open i Croatian Masters za dame i muške natjecatelje održati će se 15 i 16.04.2023 u Rebuy Stars klubu u Zagrebu, Supernova Zagreb Buzin, Av. Većeslava Holjevca 62.
Osobama mlađima od 18 godina nije dozvoljen ulazak u prostorije Rebuy Stars kluba, iz toga razloga mlađi od 18 godine ne mogu sudjelovati na turnirima za odrasle.

Croatian Open i Croatian Masters za juniore održati će se 15 i 16.04.2023 u 8 ball klubu u Zagrebu - Sesvete, Kelekova ulica 4.

Prostor za igru
U prostoru za igru nije dopušteno pušiti, jesti ili piti.

Registracija
Odgovornost je svakog igrača da se registrira na mjestu održavanja turnira za koji se prijavio. U izvlačenju će sudjelovati samo oni igrači koji su se registrirali na kontrolnom pultu na dan turnira u za to predviđeno vrijeme. Igrači koji se nisu registrirali bit će eliminirani s turnira (neće biti povrata kotizacije).

Turnir je otvoren za sve natjecatelje, dame, muške i juniore, kojima su matični savezi članovi WDF-a (Svjetske pikado federacije).
Prema pravilniku WDF-a, natjecatelji koji posjeduju PDC tour card ne mogu se natjecati na WDF natjecanjima.

Svi turniri (Croatian Masters, Croatian Open) igrat će se putem DartConnect sustava.

To znači da neće biti najave za igrače da odu do mete kako bi igrali osim na početku dana. Svaki igrač ima deset minuta od završetka prethodne igre da se pojavi na meti za koju je predviđen da igra.

Svaki igrač koji se ne pojavi na svojoj meti u točno vrijeme, izlaže se riziku diskvalifikacije od strane organizatora turnira.

Sudac
Sudci će biti određeni za prvi meč na svim turnirima.

Nakon prvog nokaut meča na svakoj meti, poraženi mora ostati da sudi sljedeći meč na istoj ploči.

Kazna za sudca
Ukoliko bilo koji igrač ne ostane suditi, (ili ne nađe osobu koja će suditi u njegovo ime), bit će diskvalificiran sa svih preostalih WDF turnira u Hrvatskoj 2023. i 2024. godine.

Pravila odijevanja
Iako se nadamo da će svi igrači igrati u svojim pikado majicama, tamnim hlačama i tamnoj obući, to nije obavezno.

Pravila odijevanja za mečeve na centralnoj meti
Svaki igrač koji igra u mečevima koji se igraju na središnjoj meti mora nositi svoju pikado majicu, tamne hlače i tamnu obuću.

Redoslijed igre
Bacanje za Bull određuje redoslijed igre u svakoj utakmici, igrač naveden na početku liste na Dart Connectu je igrač koji će prvi bacati za Bull.

Iz pravila WDF-a:
12.02 Pobjednik bacanja Bull-a baca prvi u meču i svim sljedećim "neparnim dionicama" koje će također uključivati "tie-break" dionicu ako je potrebno. U mečevima podijeljenim na setove, pobjednik bacanja Bulla će prvi bacati u svim "neparnim" setovima.

U bacanjima za Bull, ako strelica uđe u sektor "25" ili "Bull", mora biti uklonjena prije nego što protivnik izvede svoje bacanje.

Ponovna bacanja će se tražiti ako:
•          Ako su obje strelice u Bullu
•          Ako su obje strelice u krugu '25'
•          Ako sudac ne može odrediti koja je strelica bliža Bull-u

Ponovno bacanje mora biti obrnutim redoslijedom od prethodnog bacanja. Igrač koji je bacio bliže sredini pikado mete baca prvi u meču.

Igrači koji ne budu prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada neće uopće primiti svoju nagradu.