Arhiva novosti

Baetens i Wajer najuspješniji na WDF Craoatian Open i Mastersu 2023
17. travnja 2023.

Baetens i Wajer najuspješniji na WDF Craoatian Open i Mastersu 2023

U prekrasnom ambijentu Rebuy Stars kluba u Buzinu odigran je prvi WDF turnir u Hrvatskoj. Vrhunska organizacija, odličan prostor za igru, vrlo kvalitetni igrači iz 20-ak zemalja, prijenos uživo i dva dana druženja uz odličan pikado odlike su prvog WDF Croatian Open/Masters turnira.

Već u samoj najavi turnira bilo je jasno da nas očekuje vrhunski pikado uz sva imena koja su na njemu sudjelovala. Favoriti su oba dana uglavnom opravdali očekivanja, uz tek poneko manje ili veće iznenađenje. U subotu se okupilo 127 seniora i 18 seniorki, dok je drugog dana nastupio 101 senior i 24 seniorke.

Andy Baetens i Aleta Wajer

Na kraju prvog dana slavio je drugi nositelj turnira, Belgijanac Andy Baetens, slaviviši u finalu protiv trenutno vodećeg na WDF rang listi, Jelle Klaasena iz Nizozemske. Koliko je Belgijanac dobro igrao kroz cijeli dan govori i podatak da je cijeli turnir odigrao s prosjekom preko 94, što je vrlo visok standard.

Od naših igrača odličan nastup je upisao Danijel Bartolić koji je pokleknuo tek u polufinalu upravo od kasnijeg pobjednika turnira, dok je u drugom polufinalu spomenuti Klaasen slavio protiv odličnog Rumunja Laszla Kadara. Prethodno je Klaasen eliminirao još dva naša igrača, Nevena Rešetara i Marka Janjića, koji su također pokazali dobru igru.

Kod dama je slavila Aletta Wajer iz Nizozemske protiv Jitke Cisarove iz Češke.

Da prvi dan nije bio slučajnost, pobjednici subotnjeg turnira potvrdili su i u nedjelju. Naime, Andy Baetens i Aletta Wajer su ponovili trijumfe, dok su se Jelle Klaasen i Jitka Cisarova   opet morali zadovoljiti drugim mjestom. Hrvatska je za razliku od prvog dana u nedjelju imala polufinaliste u obje kategorije. Kod dama je to bila Jasminka Adamić-Mrnjec, dok je kod muških uz sjajnu igru polufinale izborio Filip Ljubenko.

Nažalost, oboje naših predstavnika su poraženi u polufinalu od kasnijih pobjednika, Filip je rezultatom 4:2 izgubio od Baetensa, koji je opet pokazao vrhunski pikado, dok je Adamić-Mrnjec izgubila od Wajer 4:0. Čestitke svim našim predstavnicima na dobrim igrama oba dana.

Juniorski turnir odigran je u 8-ball klubu

Kako smo ranije najavili juniorski dio turnira je odigran u 8 ball klubu u Sesvetama. Apsolutnu dominaciju pokazao je Andras Borbely iz Mađarske.

Uz ovakvu organizaciju, ugođaj i kvalitetu igre ovo je sigurno najbolja preporuka za budućnost, a povratne informacije iz WDF-a samo potvrđuju da je prihvaćanje kandidature Hrvatskog pikado saveza za ovaj turnir bilo potpuno opravdano.

Već sljedeće godine očekujemo još bolju organizaciju, još više poznatih imena i puno više hrvatskih igrača.

Izvor: hps-dart.hr

Povezane novosti

WDF Croatian Open i Masters Champions 2023
16. travnja 2023.

WDF Croatian Open i Masters Champions 2023

WDF Croatian Open 2023 Youth Champion: Borbély András, Hungary WDF Croatian Open 2023 Women Champion:...
Pročitaj više
TV prijenos uživo na Sport klubu 7 i You tube kanalu
11. travnja 2023.

TV prijenos uživo na Sport klubu 7 i You tube kanalu

WDF Croatian Open i Masters pratite uživo putem TV-a u programu Sport kluba 7 u subotu 15.04. i nedjelju 16.04....
Pročitaj više
Warm Up 14.04.2023 od 19:00 u 8 ball clubu
29. ožujka 2023.

Warm Up 14.04.2023 od 19:00 u 8 ball clubu

Warm Up turnir za WDF Croatian Open i Masters održati će se 14.04.2023 od 19:00 sati u 8 Ball clubu u Zagrebu -...
Pročitaj više

Izdvojeni proizvodi